Pompierii vor primi echipamente de ultima generatie pentru interventiile de urgenta

Odată cu intrarea în UE, atingerea standardelor europene în diversele domenii de activitate a devenit pentru România o prioritate absolută, unul dintre domenii fiind intervenţia în situaţii de urgenţă.

Judeţele din Regiunea Sud Muntenia realizează în prezent dotarea cu echipamente în acest domeniu, prin proiectul cu finanţare europeană ”Achiziţionare de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calitatii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Sud Muntenia”. După cum a declarat preşedintele Liviu Nicolae Dragnea, proiectul, coordonat de Consiliul Judeţean Teleorman, asigură achiziţia şi dotarea cu echipamente a tuturor celor 7 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), realizându-se în acest fel îmbunătăţirea sistemului integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă prespitalicească şi intervenţie la accidente.

Zilele trecute au fost predate la ISU Argeş şi Ialomiţa primele două autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), urmând ca a treia să fie predată la ISU Teleorman vineri, 27 mai. Odată cu autospeciala, la Teleorman va fi predat şi Centrul mobil de comandă şi control, care va interveni în caz de incidente majore în toate judeţele din regiune şi va asigura coordonarea acţiunilor de intervenţie şi comunicaţiile de la locul incidentului.