Politistii teleormaneni au aplicat 274 de sancţiuni contravenţionale in acest weekend

Poliţiştii teleormăneni au acţionat la acest sfârşit de săptămână pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, în scopul realizării surprinderii şi descurajării intenţiilor infracţionale ori contravenţionale, depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care, prin conduită, încalcă prevederile legale.

Au fost instituite filtre comune (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale) pe timpul nopţii, la intrările/ieşirile din localităţile urbane, în scopul depistării şi identificării persoanelor suspecte şi a mijloacelor de transport folosite în activităţile infracţionale.

Cu această ocazie au fost constatate 27 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 14 persoane. Patru dintre persoanele respective sunt cercetate în stare de arest preventiv.

Au fost aplicate 274 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 53.000 lei. 43 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele de convieţuire socială.

Alte 198 amenzi au fost dispuse pentru abateri de la normele de circulaţie pe drumul public, din care 93 pentru depăşirea vitezei legale şi 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost reţinute 17 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.