Peste 4.600 de teleormaneni au chemat ambulanta in luna martie

Serviciul de Ambulanţă Teleorman a primit pe parcursul lunii martie peste 4.600 de solicitări. Dispeceratul a înregistat zilnic în medie 140 de interventii.

Cei mai multi teleormaneni care au solicitat serviciile cadrelor medicale au fost cei cu probleme cardiace – 1.200 , urmati de cei care s-au confruntat cu stari febrile – 650, afectiuni digestive – 638, traumatisme – 240, agresiunile au ridicat numarul interventiilor cu 93, iar bolnavii psihic au solicitat serviciile ambulantei de 153 de ori, numai in luna martie.

Numãrul de telefon unic national este 112. Acesta se apeleazã gratuit de la toate tipurile de telefoane: publice, private sau mobile.

La apel va rãspunde o operatoare a serviciului care va prelua  datele furnizate. Primele indicatii medicale sunt primite de la operatoare, astfel ca pânã la sosirea ambulantei sã se poata acorda ajutor celui bolnav.

In ultimul timp numãrul solicitãrilor false a crescut alarmant de mult, asa ca inainte de a forma 112 fara a avea cu adevarat  o urgenta, nu uitati cã în timp ce operatoarea rãspunde la o solicitare falsã, un om bolnav poate sã moara din  lipsa unui echipaj de ambulantã care ar putea sa-i salveze viata.

Alina Arapu