Pe 4 octombrie se va desfasura a X-a editie a concursului ”Tinereţe fără bătrâneţe”

În urmă cu 10 ani, în calendarul activităţilor sportive organizate de Consiliul Judeţean, îşi făceau apariţia primele competiţii organizate pentru persoanele de vârsta a treia : pescuit, cros, şah şi table. Iniţiativa, aparţinând preşedintelui Liviu Nicolae Dragnea, viza apropierea persoanelor de vârsta a treia de mişcarea în aer liber, de practicarea organizată a unor hobby-uri specifice vârstei, crearea unui cadru organizat pentru ca această categorie de cetăţeni să aibă propriile competiţii, dar şi oferirea de recompense materiale unei categorii cu venituri, în general, mai mici.

Primele ediţii ale competiţiilor dotate cu trofeele ”Perpetuum Mobile” (cros), ”Înţelepciune şi Hazard” (şah şi table), finanţate în totalitate de Consiliul Judeţean, în cadrul programului ”Tinereţe fără vârstă”, au avut o participare mai redusă, dar, începând cu anul 2006 concursurile organizate, sub genericul ”Trofeul Matusalem”, în colaborare cu organizaţiile de pensionari din Teleorman, au ”prins rădăcini” şi au devenit puncte de referinţă în calendarul sportiv al Teleormanului.

Iniţiativa nu a fost abandonată, astfel că luni, 4 octombrie se va desfăşura cea de-a X-a ediţie a “Tinereţii fără bătrâneţe”. La ora 9, la intrarea în Parcul Central din Alexandria, (statuia Al. I.Cuza) sunt aşteptate persoanele de vârsta a treia (femei peste 57 ani şi bărbaţi peste 62 ani) din judeţul Teleorman, care au calitatea de pensionar, pentru a lua startul la cros. La ora 10 vor începe la Clubul Pensionarilor turneele de şah şi table.

Înscrierile se fac la Clubul Pensionarilor, unde poate fi consultat şi regulamentul privitor la condiţiile de participare şi organizare. Consiliul Judeţean va acorda trofee şi premii în bani concurenţilor clasaţi pe primele 8 locuri la fiecare disciplină sportivă şi categorie.





 

 

 

 



IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.