Patru tineri din Turnu Magurele au fost prinsi de politisti in timp ce incercau sa fure bunuri din doua autoturisme

C.F. de 36 ani, din municipiul Turnu Măgurele, a sesizat politie în seara zilei de 10 decembrie, in jurul orei 20:00, cu privire la faptul ca persoane necunoscute, i-au spart geamul autoturismului marca „Hyundai”, oprit la un magazin de pe raza comunei Furculeşt, iar de pe bancheta din spate hotii au sustras o poşetă, în care se aflau suma de 1.000 lei, un telefon mobil şi mai multe documente.

In urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, au fost identificatir M.M., 17 ani, L.I., 12 ani şi B.D., 13 ani, toţi din comuna Furculeşti, iar prejudiciul partial recuperat.

Tot in Turnu Magurele,  patrula din dispozitivul de siguranţă publică al municipiului  a prins în flagrant pe P.C., 18 ani, din municipiul Turnu Măgurele, în timp ce încerca să sustragă bunuri din auto „Dacia”, aflat în parcarea blocului.

In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale.

Cele doua cazuri, nu fac altceva de cat sa ataraga atentia asupra faptului ca bunurile de valoare nu trebuie lasate la vedere. Acest lucru, precum şi lipsa sistemelor de alarmare şi a dispozitivelor antifurt din dotarea autoturismelor, sunt principalele elemente care favorizează producerea infracţiunilor de furturi din autoturisme. De asemenea, parcarea acestora în locuri neiluminate sau ferite de trafic îi încurajează pe răufăcători să acţioneze fără reţinere. Majoritatea acţiunilor celor certaţi cu legea se bazează mai tot timpul pe neatenţia şi, de ce să nu recunoaştem, pe neglijenţa cetăţenilor. Aceştia „operează” chiar şi pe timp de zi, încurajaţi de nepăsarea cu care proprietarii sau deţinătorii de autovehicule lasă la vedere bunuri care pot fi valorificate cu uşurinţă ulterior, dar şi de faptul că lumina zilei îi ajută să se piardă cu uşurinţă în aglomeraţie, fiind astfel foarte greu de identificat.