Parteneriat Zimnicea – Svishtov intr-un proiect din Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania- Bulgaria 2007 – 2013

Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea mobilitatii  in zona Zvishtov  – Zimnicea prin dezvoltarea si reconstructia unor segmente principale ale infrastructurii de transport, urmarindu-se incurajarea  accesului intre cele doua orase, crearea de oportunitati in regiune si facilitarea mobilitatii libere a persoanelor si bunurilor.

Beneficiarii acestui proiect sunt, in principal, locuitorii orasului Zimnicea si cei ai municipiului Svishtov ( aprox 65.000), precum si cei ai judetului Teleorman si ai districtului Valiko Tarnova ( 530.000 locuitori).

Conform autoritatilor bulgare, partenerul roman, Primaria Zimnicea,  contribuie la acest proiect cu experienta in pregatirea, managementul si implementarea de proiecte in domeniul economic si al serviciilor sociale, in cadrul echipei participand si doi experti romani.

Zimnicea si Svishtov se bucura de ceva vreme de relatii de prietenie, scopul ambilor parteneri fiind acela de dezvoltare si imbunatatire a mobilitatii in zona transfrontaliera. InfoTeleorman