Ora de judo – revista gratuita dedicata iubitorilor de judo

Arbitrul Zgorcea Eduard, nascut in Teleorman, a lansat prima revista online dedicata judo-ului.

„Revista „Ora de Judo” este o incercare prin care se doreste sa devina  o pagina deschisa  tuturor  practicantilor judoului, judokas, antrenori, arbitri, cat si pasionatilor acestui  frumos  sport.

A aparut din   dorinta de a raspunde zecilor de solicitatri venite din partea  unor  veterani ai judoului, care sau adresat in numele celor peste 200.000 de judoka  romani, raspanditi azi pe toate continenetele lumiii, si care au privirile atintite spre judoul romanesc. In acest sens, dorim  sa reamintim tuturor celor care  au facut primii pasi pe tatami in Romania, ca nu au fost uitati, si ca ne mandrim  si azi ca  reprezinta cu succes in tarile lor de adoptie, scoala romaneasca de judo.  Deasemeni in paginile revistei  vor fi reamintite rezultatele de prestigiu ale scolii romanesti de judo si vor fi prezente rezultatele de valoare ce se vor fi obtinute de catre  judoka romani  pe plan intern si international.

Ne mandrim ca astazi in fruntea  judoului mondial se afla in calitate de presedinte al Federatiei  Internationale de Judo  dl. Marius Vizer,  judoka  crescut si format in Romania, nascut in comuna Tinca din Bihor.   A debutat  ca  antrenor,  prin infiintarea  primei  sectii de judo in comuna  sa natala, a urcat apoi cu  tenacitate si darzenie treptele performantei  pana la inaltul titlu de antrenor emerit.

Meritele sale de excelent  organizator  si abil  vizionar  au determinat  specialistii din judo sa il aleaga  pentru  ai  conduce. A fost  presedinte al  Federatiei  Romane, apoi al Uniunii Europene ,  iar azi e chemat  sa modernizeze  intregul  Judo ca presedinte al  Federatiei  Internationale  de Judo,  pe care o reprezenta  cu competenta si  in Comitetul  International  Olimpic.”

Zgorcea Eduard – arbitru judo si redactor sef Revista Virtuala Ora de Judo