Rompetrol a investit 10.000 euro in reabilitarea dispensarului medical din comuna Lita

Rompetrol a investit 10.000 euro in reabilitarea dispensarului medical din comuna Lita, jud. Teleorman.

Cabinetul medical din comuna Lita, cu o suprafata de 80 de metri patrati, a fost construit in urma cu 55 de ani si nu a mai beneficiat de lucrari complete de reabilitare. Astfel, proiectul implementat in perioada 15 August – 30 Octombrie 2011 a vizat modernizarea cladirii (izolarea termica, montarea de usi si geamuri termopan, ranforsarea peretilor si a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie si faianta, vopsirea peretilor). De asemenea, a fost amenajat un grup sanitar in interiorul cabinetului medical, iar o instalatie de climatizare noua si o centrala pe lemne au fost achizitionate pentru asigurarea confortului termic.

Lucrarile de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alaturi de medic si asistente, s-au implicat si in promovarea proiectului, prin sustinerea unor seminarii In scoala pe teme de sanatate. Parteneriatul cu scoala din comuna a implicat peste 50 de elevi In activitatile auxiliare ale proiectului, organizate saptamanal.
„Apartin acestei localitati, m-am nascut si am copilarit aici. Dupa facultate si stagiatura m-am Intors Intr-o lume a satului In care medicii vin si pleaca. Am ramas medic de familie si am incercat sa cunosc mai bine problemele comunitatii si sa-i ajut pentru o sanatate mai buna. Cladirea trebuia renovata, iar programul Impreuna pentru fiecare a reprezentat o oportunitate fantastica pentru locuitorii satului. Acest proiect nu doar a ridicat nivelul actului medical, dar a scos cetatenii din inertia specifica localitatilor rurale si i-a antrenat In activitati interesante”, a declarat Dr. Ioana Manta.

Cabinetul medical din comuna Lita acorda asistenta medicala primara si scolara pentru aproximativ 3100 de locuitori, majoritatea populatiei avand varsta de peste 60 de ani.