Noaptea fara alcool

Pentru constientizarea participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se supun prin conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, in noaptea de 16 spre 17 octombrie, a avut loc actiunea denumita ,,Noaptea fara alcool”.

 

Reprezentantii Politiei Rutiere atrag atentia ca sofatul sub influenta bauturilor alcoolice reduce viteza de reactie si  poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

Astfel, este prevazuta o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Roman recomanda conducatorilor auto sa nu conduca autovehicule pe drumurile publice dupa ce au consumat bauturi alcoolice.