Nivelul de zgomot produs de traficul rutier din mediul urban depaseste limitele maxime admise

In perioada ianuarie – octombrie 2010 Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman a efectuat o serie de masuratori de zgomot in traficul rutier, in localitatile urbane din judet.

Testele efectuate au evidentiat depasiri ale limitelor maxime admise in municipiul Alexandria pe strazile Negru-Voda si Alexandru Ghica, in Rosiorii de Vede pe strazile Viilor si Mihai Viteazul, in Turnu Magurele pe strazile Independentei, Chimiei si Vlad tepes, in Zimnicea pe strazile Primaverii, Mircea Voda si Republicii, iar in orasul Videle s-au depasit limitele maxime admise pe strazile Primaverii, Giurgiului si Progresului.

Ca urmare a inregistrarii unor depasiri semnificative pe aceste strazi, primariile au fost instiintate pentru a lua masurile legale, care se impun in conformitate cu legislatia de mediu.

Din comunicatul Agentiei pentru Protectia Mediului reiese ca toate primariile urbane din judet au luat masuri privind limitarea vitezei, introducerea de sensuri unice, restrictionari si limitari de trafic. Vom vedea in viitorul apropiat pana cand raman valabile si cati dintre soferi respecta aceste regului.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.