Muzeul Judeţean Teleorman desfasoara simpozionul “Şcoala sociologică a lui Dimitrie Gusti”

Muzeul Judeţean Teleorman desfăşura joi, 19 mai a.c., începând cu ora 13.00,  la Liceul “A.I.Cuza” din Alexandria , simpozionul “Şcoala sociologică a lui Dimitrie Gusti”.  Manifestarea este organizată cu prilejul aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti – marea realizare a profesorului şi sociologului D. Gusti.

În anul 1936, profesorul Gusti a înfiinţat, în cadrul Fundaţiei Culturale Regale Principele Carol, Muzeul Satului Românesc – ca o încununare a muncii de peste 10 ani de studiere a particularităţilor vieţii ţărăneşti din România. În câteva luni s-au ridicat, pe malul lacului Herăstrău, case ţărăneşti, mori de vânt din diferite regiuni ale ţării, construindu-se astfel cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

În cadrul  manifestării, muzeografii Luminiţa Gheorghe şi Cătălin Borţun vor prezenta elevilor importanţa culturală deosebită a Şcolii Sociologice de la Bucureşti, iniţiată şi condusă de preofesorul Dimitrie Gusti, precum şi imagini din timpul campaniilor de cercetare monografică desfăşurate într-o serie de sate româneşti.De asemenea, vor fi expuse şi imagini ale Muzeului Satului de astăzi.

Foto: Wikipedia