Multumesc domnule Boc….

 

Motto : « Ta-ra-ta-ta goarnele au sunat

Ta-ra-ta-ta si-ntr-un glas au cantat

Multumim din inima partidului

Multumim din inima partidului

Ca-ntr-o zi de sarbatoare

Ne-a croit drum nou … dupa recesiune…»

 

Trebuie sa recunosc, aseara am asteptat ca ceasul meu cu cuc sa anunte miezul noptii… Nici nu apucase bietul cuc sa-si termine cantecul ca m-am repezit catre chiuveta de la bucatarie . Din nou, a cata oara, premierul a avut dreptate! La robinetul de apa rece, nu curgea lapte, la cel de apa calda, nu era niciun strop de miere! Ci doar apa, apa chioara… am lasat in pace robinetul, nu era el de vina, si am deschis, larg, usa de la casa. Focuri de artificii brazdau cerul. Din centrul orasului se auzea vuiet mare…parca asa am mai auzit cand Romania batea Columbia si Argentina la Campionatul Mondial! M-am echipat rapid si in nici cinci minute eram in centru. Lume multa, fericita…steaguri nationale fluturate, zambete si cantece. Ce mai, dupa o lunga perioada de criza lumea a inceput sa zambeasca, sa rada, sa cante si sa danseze…

Nu curge lapte si miere, dar lumea canta si multumeste guvernului: salariile bugetarilor au revenit la valoarea din primavara trecuta, sporurile si orele suplimentare se platesc din nou, si chiar avem un spor nou : sporul de eroi ai crizei! Pensiile au fost indexate cu suma inflatiilor din ultimii 5 ani ( apropo, ce ati facut in ultimii cinci ani? ), profesorii si-au primit cele 50 de procente la salariu, se anunta aproximativ doua milioane de noi locuri de munca, concediile vor fi facute in statiunile de la munte si de la mare, ieftin si la all inclusive. Kilowattul va fi platit de populatie la pret de producator si nu vom mai plati din propriile buzunare pentru ca producatorii sa-si modernizeze productia de energie, butelia de 12 kg a ajuns 15 lei, spitalele nu se mai inchid si toti bolnavii vor avea medicamente gratuite si trei mese pe zi, cu carne! Produsele agricole sunt in abundenta si, pentru ca avem exporturi mari, sambata si duminica sunt gratuite! Romanii au dus inapoi la market zaharul si uleiul luate cu reducere pentru a trimite ajutoare sinistratilor din Japonia. Coruptii au fost prinsi si li s-au confiscat averile. Nu au fost trasi in teapa pentru a salva padurile Romaniei, dar, special pentru ei, s-au infiintat puscarii din containere pentru a putea fi mutati din loc in loc, pentru strangerea recoltelor. Toate hotararile judecatoresti se aplica intocmai si la timp iar CEDO tocmai a dat faliment. Guvernul s-a hotarat, nu-si mai asuma niciodata raspunderea iar parlamentul va face numai legi bune. Zeus da tuturor cate un whisky cu gheata … !

Cand sarbatoarea era in toi, cand multimea sarbatorea mai frumos si mai estetic decat la Rio, cucul a-nceput sa cante. O data, de doua ori,…de sase ori… si, m-am trezit! Nu mai este 31 martie. Recesiunea a trecut, dar criza a ramas… A fost doar un vis! Normal, doar este 1 APRILIE !

Cu toate astea … multumesc domnule Boc, spusele tale au adus un vis frumos …

Redactor: Bogdan Catalin