Scoala Miron Radu Paraschivescu desfasoara actiuni eco

Joi, la Scoala Miron Radu Paraschivescu din Zimnicea a avut loc lansarea actiunii de ecologizare a curtii Gradinitei Nr.1  si a spatiului verde din fata scolii, etapa care face parte din proiectul “Eco Scoala”.

Elevii au plantat pomi si flori, au asezat bancute pentru cei mici si au organizat spatii de joaca. Deasemenea, tot incepand de ieri, elevii si-au propus sa dea startul unei ample campanii prin care Zimnicea sa devina un oras eco, iar colectarea deseurilor sa se faca in mod selectiv.

Dupa cum ne-a declarant coordonatorul proiectului, invatatoarea Maria Pruna, actiunea face parte dintr-un proiect amplu care se va desfasura pe parcursul a 2 ani, scopul final fiind castigarea steagului verde si a statului de “eco scoala”.

Actiunea de ecologizare a spatiului din fata scolii Miron Radu Parschivescu a fost sprijinita de primarul orasului Zimnicea – Petre Parvu care, prezent ieri printre elevi, le-a vorbit acestora despre cat de important este sa intelegem ca trebuie sa ingrijim orasul si mai ales sa invete de mici cum sa ocroteasca mediul inconjurator.