EXCLUSIV: Ministerul Sanatatii a finalizat clasificarea spitalelor din Teleorman. Vezi rezultatele!

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in judetul Teleorman, un singur spital a fost clasificat in categoria a III-a. Este vorba despre Spitalul Judetean de Urgente Alexandria, insa si acesta este cu plan de conformare, adica mai are de îndeplinit anumite condiţii, lucru care trebuie făcut până la sfârşitul acestui an, altfel încadrarea lui se schimbă.  Spitalele de categoria a III-a au un nivel de competenta mediu si deservesc populatia judetului din aria administrativ-teritoriala unde isi are sediul si, doar prin exceptie, din judetele limitrofe, pentru afectiuni cu grad mediu de complexitate.

In categoria a IV-a au fost incadrate Spitalul Orasenesc Zimnicea, Spitalul Municipal Turnu Magurele si Spitalul Municipal Caritas din Rosiorii de Vede. Unitatile sanitare din aceasta categorie au un nivel de competenta bazal. Acestea deservesc populatia pe o raza administrativ-teritoriala limitata, pentru afectiuni cu grad mic de complexitate.

Cele mai slabe spitale din judet, conform Ministerului Sanatatii, sunt Spitalul de Pneumoftiziologie  din Rosiorii de Vede si Spitalul de Psihiatrie Balaci. Aceste unitati au un nivel de competenta limitat si asigura, dupa caz, servicii medicale pentru ingrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale intr-o singura specialitate sau servicii paleative.

Lizeta Oprea