Micii fermieri din Teleorman sunt cuprinşi în cursuri de calificare

Aproximativ 450 de fermieri din judeţul Teleorman au absolvit anul acesta cursuri de pregătire profesională în domenii cum ar fi legumicultura, creşterea animalelor, apicultura sau cultivarea plantelor. Cursurile au fost organizate de Camera Agricolă Teleorman, diplomele primite ajutându-i pe fermieri să dezvolte mici afaceri în sectoare agricole unde se accesează fonduri europene şi subvenţii de la bugetul statului.

Şeful Camerei Agricole Teleorman, Petre Ştefan, a declarat, pentru AGERPRES, marţi, că toţi cei care au depus anul acesta proiecte la măsura 141 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, „Sprijinirea fermelor de subzistenţă”, au urmat astfel de cursuri profesionale.

Cum certificatele de calificare au devenit o condiţie pentru autorizarea ca persoane fizice şi obţinerea de ajutoare financiare, numai în perioada care a trecut din 2004 în Teleorman au fost pregătiţi peste 5.000 de mici fermieri. Pentru anul viitor se prevede calificarea a altor 400 de fermieri din judeţ, cei interesaţi urmând să plătească, fiecare, aproximativ 200 de lei, în condiţiile în care Camera Agricolă, trecută în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, are obligaţia de a realiza şi venituri proprii pentru funcţionarea sa.

AGERPRES