Mai putine victime in traficul rutier din Teleorman

În perioada ianuarie – septembrie 2010, în judeţul Teleorman s-a înregistrat un număr de 307 accidente de circulatie cu victime omenesti, din care 83 intra in categoria celor grave si în urma cărora 36 persoane au decedat, 60 au fost rănite grav si 291 au suferit vatamari corporale usoare.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009, în primele noua luni ale anului 2010 s-a constatat o scadere semnificativa, cu 146 de unităţi, a accidentelor de circulatie cu victime.

Analizand accidentele de circulatie prin prisma cauzelor generatoare, în topul acestora se identifica: viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducere imprudentă, traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni sau abateri comise de biciclişti.

Pe drumurile naţionale au fost înregistrate 110 accidente rutiere, soldate cu 24 persoane decedate, 23 rănite grav şi 97 rănite uşor, în timp ce pe drumurile judeţene s-au produs 108 accidente rutiere cu 6 morţi, 23 răniţi grav şi 122 răniţi uşor, celelate accidente fiind inregistrate pe drumurile comunale, străzile din localităţi sau alte categorii de drumuri.

Raportat la ziua şi ora producerii accidentelor rutiere grave, au fost înregistrate 11 accidente în zilele de luni, 4 marţi, 11 miercuri, 8 joi, 17 vineri, 12 sîmbătă şi 20 duminică. 23 accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 22 – 06 şi câte 30 de accidnete între orele 06 – 14 şi 14 – 22.

Numarul accidentelor rutiere poate fi redus in continuare daca ne vom gandi inainte de a ne urca la volan ca e datoria noastra sa respectam regulile de baza ale conduitei preventive. Purtati centura de siguranta, respectati limita de viteza legala, nu consumati bauturi alcoolice daca trebuie sa conduceti, nu vorbiti la telefonul mobil in timpul mersului daca nu aveti hands-free si respectati timpii de odihna daca efectuati un drum mai lung de 8 ore.