Lupta pentru mentinerea spitalului din Zimnicea continua/ AUDIO

Din cele 435 de spitale din România, 111 se comasează , iar 71 devin cămine de bătrâni. In Teleorman, 3 unitatile sanitare – Furculeşti, Cervenia şi Deparaţi, urmeaza sa fie transformate in centre de batrani, iar Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia  şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Balaci se vor comasa cu Spitalul Judeţean Alexandria.

Nici spitalul din Zimnicea nu este in afara pericolului. Dupa ce a fost scos de pe lista unitatilor sanitare ce urmeaza a fi desfiintate, acum se doreste reducerea numarului de paturi. Spitalul Orasenesc Zimnicea este dotat cu 124 de paturi, iar de serviciile acestuia beneficiaza atat cei aproximativ 15.000 de zimniceni, cat si locuitorii satelor limitrofe.

Din anul 2010 spitalul din Zimnicea a fost preluat de Consiliul Local, in acesta investindu-se peste 5 miliarde de lei vechi. Reabilitarea spitalului va continua, autoritatile locale alocand in Bugetul anului 2011 suma de 1,5 miliarde de lei vechi pentru reconstructia acoperisului, dotarea cu o statie de sterilizare si amenajarea unei camere de resuscitare.