Liviu Dragnea: Legea educaţiei este un troc politic între PDL şi UDMR

Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Alexandria, într-o conferinţă de presă, că asumarea răspunderii guvernului pe Legea educaţiei este un troc politic între PDL şi UDMR, recunoscut chiar de partidul de la guvernare.

„Nu se justifică rapiditatea aprobării unui asemenea act normativ. De fapt, PDL a şi recunoscut, oricum nu mai aveau de ce să se ferească, a recunoscut că ăsta a fost trocul politic cu UDMR”, a susţinut Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a catalogat dept un act de tradare nationala dreptul acordat minorităţilor naţionale de a studia istoria şi geografia în limba maternă, în timpul gimnaziului şi al liceului, şi faptul că minorităţile vor învăţa limba română în regim de limbă străină, conform ziarului Romania libera.

„În ce priveşte faptul că limba română este tratată în actuala lege a Guvernului României ca limbă străină în judeţele din Ardeal, noi îl considerăm ca un act de trădare naţională. Discutăm despre faptul că Guvernul României acceptă ca limba noastră, limba română, să fie tratată ca limbă străină într-un teritoriu românesc. Istoria şi geografia care să fie învăţate în limba maternă este în acelaşi registru” a mai spus Dragnea.