Liviu Dragnea consideră „nefirească” atitudinea prefectului de Teleorman

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei CJ, că prefectul Teodor Niţulescu dă dovadă de o atitudine „nefirească” în relaţia cu cea mai importantă instituţie a administraţiei publice.
Potrivit sursei citate, în procesul de preluare de către CJ a managementului asistenţei medicale la unităţile sanitare cu paturi, conform măsurilor de descentralizare stabilite de Guvern, a apărut un blocaj prin contestarea de către prefect la instanţa judecătorească a deciziilor preşedintelui CJ privind componenţa unor consilii de administraţie din spitale, noteaza AGERPRES citat de InfoTeleorman.ro.

„La întâlnirea recentă de la Cotroceni cu Traian Băsescu, l-am informat pe preşedintele României, în calitate de secretar general al PSD, despre cazuri nefireşti din activitatea unor prefecţi şi, în context, despre blocajul apărut în judeţul Teleorman„, a afirmat şeful CJ.

Acesta consideră, de asemenea, o încălcare a atribuţiilor prefectului Teodor Niţulescu ordinul emis de prefect pentru efectuarea unui control la sediul CJ Teleorman. Liviu Dragnea a precizat că au fost trimise Prefecturii toate hotărârile CJ, deciziile şi alte documente, atunci când au fost făcute solicitări, urmând a se proceda astfel şi în continuare. În opinia sa, nu poate fi acceptată intenţia prefectului de a trimite la CJ „o adevărată trupă de comando, care să intimideze salariaţii noştri pentru că aici ar fi nevoie de îndrumare şi control”, a spus preşedintele CJ Teleorman.