Liceul Teoretic Zimnicea pune la dispozitia absolventilor de gimnaziu un numar de 150 de locuri pentru admiterea din acest an

Liceul din orasul Zimnicea pune la dispozitia absolventilor de gimnaziu un numar de 150 de locuri pentru admiterea din toamna acestui an.  Liceul Teoretic Zimnicea cuprinde profilurile uman – cu specializarile filologie si stiinte-sociale , real cu specializarile  matematica – informatica si stiintele naturii si profilul sportiv  care va cuprinde  o echipa de fotbal si una de handbal.

Înscrierea în clasa a IX-a pentru profilurile real si uman se face, după cum ştim, fără examen, prin repartizare computerizată, pe baza mediei de admitere. Noutatea admiterii din 2011 constă intr-o evaluare naţională, care înlocuieşte tezele unice. Este vorba despre un test scris, susţinut în semestrul al doilea din clasa a VIII-a, la care elevii primesc întrebări din mai multe domenii.

Cat priveste inscrierea pentru clasa sportiva, elevii trebuie sa-si depuna cererile intre 27 – 31 mai, urmand ca sustinerea probei practice sa se faca in zilele de 1, 2 si 3 iunie.

Oferta educational a Liceului Teoretic Zimnicea include in acest an si o clasa de seral cu 30 de locuri. Pentru ca in anii precedenti, matematica le-a facut probleme fostilor absolventi ai claselor de seral, consiliul profesoral al liceului a ales de aceasta data profilul stiinte sociale.

“Legat de baza materiala a liceului, indraznesc sa afirm cu maxima seriozitate ca liceul nostru are o baza materiala buna spre foarte buna. Din fericire si anul trecu, si anul acesta, Inspectoratul Scolar si Ministerul Educatiei  ne-au aprobat toate clasele pe care le-am solicitat, un lucru foarte bun, avand in vedere ca alte licee din judet nu au reusit sa obtina acest lucru in proportie de suta la suta. Noi acum ne promovam oferta educationala, mergem la scolile generale din oras, dar si in satele din zona limitrofa orasului.  Ideea este ca  toti copiii nostri sa nu mearga la liceele din alte orase, pentru ca nu mi se pare in regula sa faca un efort financiar si sa se cazeze acolo, sa isi plateasca transport, cazare, masele zilnice si asa mai departe. Noi ne-am straduit sa obtinem un numar de locuri care sa satisfaca pe deplin totata zona Zimnicea, avem 150 de locuri pentru cursurile de zi, ceea ce dupa calculele noastre ar absorbi toti elevii din zona Zimnicea, iar acea clasa de seral le da posibilitatea oamenilor din comunitatea nostra sa-si continue studiile“ a spus directorul Liceului Teoretic Zimnicea, Gheorghe Patranescu.

 

Lizeta Oprea