Liceul Teoretic Zimnicea organizeaza a II-a editie a festivalului – concurs “Hai la hora mare”

Liceul Teoretic Zimnicea organizeaza a II-a editie a festivalului – concurs “Hai la hora mare”.  Evenimentul va avea loc pe data de 29 aprilie in Piata Centrala a orasului Zimnicea si este destinat elevilor din învăţământul preuniversitar românesc.

Obiectivul general al proiectului este prelurea si transmiterea  de către generaţiile prezente şi viitoare, în mod  nealterat, a tradiţiilor populare româneşti în frumusetea şi originalitatea lor.

Concursul va consta in doua sectiuni, “Obiceiuri populare” – unde fiecare unitate şcolară va putea prezenta un obicei popular de peste an, reprezentativ pentru zona de provenienţă pe un acompaniamentul muzical live sau pe suport electronic si “Dansuri populare” – sectiune la care elevii isi dor dovedii talentul artistic prin jocuri specifice zonei din care vin.

In evaluarea momentelor artistice prezentate de formaţiile concurente se vor avea în vedere: reprezentativitatea, originalitatea, autenticitatea şi acurateţea interpretării.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Aneta Ignat si Eugen Maruntelu, carora li se alatura un numar de 80 de elevi ai Liceului Teoretic Zimnicea, implicati atat in activitati organizatorice cat si membrii ai ansamblului folcloric “Plaiuri Dunarene” din Zimnicea.

Pana in prezent s-au inscris sapte formatiuni artistice – doua din afara judetului (Constanta si Craiova) si cinci din judetul Teleorman.

Parteneri ai festivalului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Centrul Judeţean de Conservare şi Valorificare a Culturii Tradiţionale Teleorman, Muzeul Judeţean Teleorman, Primăria oraşului Zimnicea si presa locala.

Înscrierile se pot face până cel mai târziu în data de 15 aprilie 2011 prin transmiterea formularului de înscriere prin poşta electronică la una din adresele: liceul.zimnicea@yahoo.com/ maruntelueugen@yahoo.com/ ignataneta@yahoo.com