Lectie de hotie: cum se fura apa si cum platim aerul inregistrat de apometre

Nu or avea romanii prea multe calitati, insa trebuie sa recunoastem ca sunt inventivi. Cei care nu vor să plătească toată apa pe care o consumă au inventat, de la începutul contorizării şi până acum, o serie întreagă de metode, mai simple sau mai complexe, de a fenta apometrele. Din întelepciunea comună s-a născut un adevărat manual al hoţului de apă, în care se regăsesc tehnici precum magnetul, aspiratorul, înţepătura sau picătura.

Dictionar tehnic:

Cuiul sau boldul = după numele obiectelor folosite pentru perforarea capacului de plexiglas al apometrului şi “ţintuirea” rotiţei pe care o angrenează apa atunci când curge

Aspiratorul = tehnică ce constă în suflarea aerului pe ţeava de ieşire din apometru, atunci cand                                      apa este oprită

Picătura = metodă ce speculează faptul că unele apometre de clasă inferioară                 înregistrează consumul dacă debitul este foarte redus, cada putând fi astfel umplută în timp, cu robinetul deschis doar foarte puţin.

Hotii sunt si de-o parte si de cealalata a baricadei. Sa nu uitam cine plateste aerul inregistrat de apometru dupa intreruperea furnizarii apei, la realimentare, pentru ca pana ajunge apa la robinet aerul continua sa invirta ceasul apometrului.