La Zimnicea a inceput reabilitarea subsolurilor

Subsolurile inundate reprezinta problema multor  zimniceni care locuiesc la bloc.  Acestea constituie un real pericol pentru sanatatea populatiei, pentru ca aici gasesc mediul propice de dezvoltare gandacii, sobolanii sau tantarii. Mai mult decat atat, locuitorii etajelor superioare au presiunea scazuta la apa, acest lucru datorandu-se tot pierderilor inregistrate in subsoluri.

In ciuda faptului ca majoritatea locatarilor de blocuri din Zimnicea se confrunta cu astfel de probleme, oamenii se lasa greu convinsi de autoritatile locale sa participle la remedierea situatiei.

In urma unei ample campanii de informare cu privire la problemele provocate de subsolurile nereabilitate si la ajutorul pe care il vor primi daca decid implicarea in rezolvarea acestei probleme, locatarii din 16 blocuri au decis schimbarea instalatiilor tehnico-sanitare, distruse aproape in totalitate.

Zimnicenii sunt ajutati de Primaria Zimnicea si Societatatea Apa Serv, curatarea subsolului si lucrarea de reabilitare sunt efectuata in mod gratuit, locatarii suportand costul materialelor.

Lizeta Oprea