La Zimnicea a fost aprobat bugetul pe anul 2013

Intalniti in sedinta, cei 17 consilieri locali zimniceni au aprobat astazi Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013.

Cele mai mari venituri la Zimnicea sunt din colectarea taxelor si impozitelor locale, bugetul total insumand 187 miliarde de lei vechi, carora li se adauga fondul de rulment al anului trecut in cunatum de 45 de miliarde.

Sloganul primarului de la Zimnicea “Scoala, strada si spital” a ramas prioritar si in anul 2013. Daca la spital, au fost majorate veniturile prin crearea compartimentului pentru bolnavi cronici, infrastructura si educatia au primit cele mai mari alocari de fonduri din bugetul local.

Cele mai multe fonduri au fost directionate catre dezvoltarea infrastructurii – 96 de miliarde de lei vechi, pentru continurea proiectului de dezvoltare a retelei de apa si canalizare – 3.7 miliarde de lei,  caminului de batrani i-au fost repartizati 2.4 miliarde, iar Piata din Zimnicea va beneficia in acest an de modernizari in valoare de 1.2 miliarde de lei vechi.

Dupa infrastrucutura, cea mai mare suma de bani va merge catre sustinerea institutiilor de invatatmant, educatiei fiindu-i repartizata suma de 60 de miliarde de lei vechi. Acestei sume i se adauga  220 milioane, alocata actiunilor in care sunt implicati tinerii zimniceni.

Pentru ca bugetul local al anului 2013 nu este suficient pentru  finalizarea lucrarilor de infrastructura, Primaria Zimnicea spera sa primeasca fonduri din bugetul de stat, vizata fiind si accesarea fondurilor europene.

In urmatoarea perioada, primarul de la Zimnicea, insotit de tineri ,va merge din poarta in poarta, pentru a afla ideile si parerile zimnicenilor, pe baza acestora urmand a fi facuta strategia de dezvoltare a orasului pentru perioada 2014 – 2020.