Judetul Teleorman a primit a doua transa de vaccin atigripal

Directiei de Sanatate Publica Teleorman i-a fost repartizatata a doua transa de vaccinuri antigripale. Cele 21.700 doze de vaccin antigripal au inceput sa fie distribuite de marti 13 decembrie catre spitalele din judet si, la cerere, unor institutii de copii si batrani.
Beneficiaza de vaccin antigripal gratuit persoanele care se afla in grupa de risc – copii, batrani, gravide, personal medical, bolnavi cronici si persoane obeze.Persoanele care vor sa se vaccineze trebuie sa se prezinte la medicul de familie sau la spitalele publice.

Conform recomandarilor medicale vaccinul nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la substanţele active. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii spun că este recomandat să respectam cu strictete masurile de igiena personala, sa evitam zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. De asemenea, persoanele varstnice, în special cele cu afectiuni cronice si respiratorii, este bine să evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.