Italieni interesaţi de posibile investiţii în Teleorman

O delegaţie de oficiali şi oameni de afaceri din regiunea italiană Umbria se află în această săptămână în România, scopul vizitei fiind identificarea oportunităţilor de afaceri şi posibile investiţii în mai multe judeţe, printre care şi Teleormanul. Marţi, 24 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, va primi pe doi dintre membrii delegaţiei, care şi-au declarat interesul de a investi în judeţul nostru : Ornelio Meniconi, interesat să deschidă o fabrică pentru recupararea şi transformarea deşeurilor şi Luciano Biondi, a cărui sferă de activitate este mai extinsă – materiale de construcţii, mediu, recuperarea şi transformarea deşeurilor, agricultură.

În legătură cu această întâlnire, preşedintele Gâdea a declarat : ”Orice interes pentru activităţile economice de aici şi pentru investiţii în Teleorman este binevenit, dar important este ca aceste intenţii să se şi materializeze. În ce ne priveşte, avem toată disponibilitatea să ne constituim într-o ”punte de legătură” între orice investitor şi mediul de afaceri teleormănean. Sper ca această vizită a oamenilor de afaceri italieni să fie doar un început, care să se materializeze în colaborări economice benefice”.

Faţă de domeniile de interes ale celor doi musafiri italieni, au fost programate o întâlnire la Camera de comerţ, industrie şi agricultură şi o vizită la depozitul de la Mavrodin.