IPJ Teleorman respinge acuzatiile lui Liviu Dragnea

In sedinta de lucru a Consiliului Judetean Teleorman, care a avut loc la sfarsitul lunii septembrie, Liviu Dragnea  a adus in discutie aspecte referitoare la activitatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman  desfăşurate cu ocazia alegerilor locale din comuna Sârbeni, circulaţia pe drumurile publice din judeţ a vehiculelor cu tracţiune animală si neîncredere în capacitatea de a face fata obligatiilor de serviciu de către femeile poliţist.

Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Teleorman a raspuns sesizarilor printr-un comunicat in care se precizeaza „În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate duminică, 26.09.2010 în comuna Sârbeni, acestea s-au încadrat în limitele prevăzute de actele normative privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe perioada desfăşurării unui scrutin electoral.

Numărul poliţiştilor care s-au aflat la acea dată în comuna Sârbeni a fost adaptat situaţiei operative din ziua alegerilor locale, scopul prezenţei echipajelor de poliţie fiind acela de asigurare a fluenţei circulaţiei rutiere, asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza comunei, paza secţiilor de votare, paza buletinelor de vot şi a materialelor destinate votării şi asigurarea intervenţiei imediate la eventualele apeluri telefonice de urgenţă 112, care în zilele anterioare desfăşurării alegerilor locale depăşiseră media obişnuită pentru zona respectivă. Conform dispoziţiilor de lucru interne, aceste activităţi sunt coordonate de şeful inspectoratului.

Pe parcursul zilei de 26.09.2010 nu au fost sesizate fapte care să contravină ordinii şi liniştii publice sau care să afecteze siguranţa cetăţenilor din comuna Sârbeni.

Precizăm că poliţiştii nu au desfăşurat alte activităţi în afara celor date în competenţa instituţiei În paralel, pe întreg teritoriul judeţului Teleorman, duminică, 26.09.2010 au fost desfăşurate activităţi specifice constând în 6 acţiuni organizate în târguri şi oboare şi 3 acţiuni vizând siguranţa circulaţiei rutiere, în urma cărora au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8790 lei. De asemenea, s-a asigurat intervenţia la un număr de 77 apeluri telefonice 112 (doar 3 venind din comuna Sârbeni), cercetări la faţa locului în cazul unui accident rutier, precum şi investigaţii şi cercetări în 7 dosare penale privind infracţiuni de ‘furt’, ‘lovire sau alte violenţe’ şi ‘viol’ întocmite ca urmare a sesizărilor cetăţenilor.
Referitor la circulaţia pe partea carosabilă a drumului public a vehiculelor cu tracţiune animală, aceasta este reglementată de O.U.G. 195/2002 – privind circulaţia pe drumurile publice, aşa cum sunt reglementate şi aspectele referitoare la circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor, pietonilor sau celorlalte categorii de participanţi la trafic.

Actul normativ invocat interzice accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală pe autostrăzi, pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul carora există indicatoare de interzicere a accesului. Autoritaţile administraţiei publice locale sunt obligate sa amenajeze drumuri laterale destinate circulaţiei acestora.

În cursul anului 2010 au fost aplicate de poliţişti 101 sancţiuni contravenţionale conducătorilor de căruţe, pentru abateri de la normele de circulaţie pe drumul public.

Totodată, în perioada care a trecut din anul 2010, pe drumurile naţionale din judeţ (acolo unde sunt interzise accesul şi deplasare vehiculelor cu tracţiune animală) au fost înregistrate 11 accidente rutiere în care au fost implicate aceste vehicule.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman nu consideră necesară formularea unui răspuns cu privire la afirmaţiile privind locul şi rolul femeii-poliţist în structurile Poliţiei Române şi la activităţile pe care agenţii şi ofiţerii de poliţie – femei le desfăşoară sau le pot desfăşura, cu atât mai mult cu cât afirmaţiile respective au fost făcute de o femeie, consilier judeţean, în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman din data de 30.09.2010.” se arata in comunicatul IPJ Teleorman, remis portalului infoteleorman.ro


IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.