Ioan Niculae vrea să pună lacăt pe combinate. Pe lista se afla si Donau Chem Turnu Măgurele

Patronul InterAgro spune că nu îşi poate permite să cumpere gaze ruseşti şi cere să primească în continuare cantităţi doar din producţia internă.

Din cauză că nu mai primeşte gaze naturale mai ieftine, omul de afaceri Ioan Niculae spune că nu poate susţine activitatea celor şase combinate chimice ale sale. Aşadar, le va închide pe rând până la sfârşitul lunii, primele pe listă fiind GA&PRO CO Piatra- Neamţ şi NitroPoros Făgăraş, la care a hotărât de ieri oprirea, a declarat pentru EVZ omul de afaceri.

„De săptămâna viitoare, vom începe notificarea pentru trimiterea în şomaj definitiv a angajaţilor de la trei fabrici – GA&PRO CO Piatra-Neamţ, unde sunt 750 de angajaţi, NitroPoros Făgăraş, care are 600 de oameni, şi Viromet Victoria, care va mai funcţiona până pe 7 noiembrie, unde sunt aproximativ 550 de persoane”, a afirmat Niculae.

Omul de afaceri a adăugat că Amurco Bacău va mai funcţiona până pe 25 noiembrie, iar Donau Chem Turnu Măgurele şi Chemgaz Slobozia – până la sfârşitul lunii, când se vor finaliza unele contracte.

Şi sindicatele din chimie au solicitat guvernanţilor prelungirea facilităţii, pichetând recent sediul Ministerului Economiei şi Palatul Victoria. „Guvernul trebuie să ia o decizie pentru prelungirea termenului până în aprilie 2011. Deocamdată mai aşteptăm o zi-două, apoi o să ne stabilim poziţia”, ne-a declarat Achille Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. Reprezentanţii Ministerului Economiei spun că nu s-a luat nicio decizie.

evz.ro