Intalnire de proiect scolar multilateral COMENIUS – “Let’s play and talk”

In perioada 26 aprilie – 1 mai 2011 a avut loc intalnirea de proiect scolar multilateral COMENIUS – “Let’s play and talk” organizata de scoala CEIP LOPEZ FERREIRO – Santiago de Compostela Spania, proiect la care au participat si elevii inscrisi la Clubul Copiilor din Zimnicea. Cu aceasta ocazie elevii au putut vedea o scoala cu adevarat Europeana, cu un colectiv de invatatori si profesori daruiti meseriei de dascali, cu dotari materiale si mijloace didactice moderne si adecvate grupelor de varsta, cu activitati si proiecte interesante si deosebit de educative. Totodata scolarii au vizitat Biblioteca pentru copii, Centrul Cultural Galicia, muzee si au fost invitati la Primaria Santiago unde au avut o intalnire cu primarul orasului si reprezentantul departamentului Educatie si cultura din Galicia.

Demonstratiile de jocuri de interior si pentru exterior prezentate i-au facut sa isi reaminteasca jocuri si obiecte de joaca pe care le-au folosit si ei in copilarie si care aici sunt predate si jucate la orele de sport, au descoperit noi jocuri si au vazut numeroase exemplificari pe grupe mici de copii de jocuri pentru diferite varste. Aceste activitati ludice sunt desfasurate in cadrul orelor de sport si de comunicare, precum si in timpul activitatilor nonformale si de tip after school.

Tot cu ocazia acestei intalniri, fiecare tara a adus si prezentat 2 jocuri, unul pentru gradinita si unul pentru ciclul primar, cumparate din librarie si care sunt foarte populare in tarile respective, precum si doua jocuri realizate de fiecare partener in parte, unul pentru gradinita si unul pentru ciclul primar si in care isi prezinta tara. Clubul Copiilor Zimnicea a realizat pentru aceasta intalnire jocurile “Let’s play and talk – Discover Romania”. Aceste jocuri au fost prezentate partenerilor de catre cei doi elevi participanti la intalnire impreuna cu prof Turcan Camelia si prof Cozaru Alexandru, din partea Clubului Copiilor Zimnicea.  Jocurile au fost realizate si traduse in spaniola, franceza si engleza de catre elevii participanti la activitatile Clubului Copiilor si constau intr-o harta a Romaniei in jurul careia este o ruta care contine 15 zone de interes. Fiecare zona are cate o fisa cu 9 poze si cateva informatii despre aceasta sau cate un card cu costumele populare din regiune, pentru jocul copiilor de gradinita. Pot juca 2-4 jucatori, fiecare are cate un disc divers colorat cu care poate urmari ruta de pe harta si un zar cu care afla cate spatii trebuie sa sara pe ruta. Cu aceasta ocazie elevii zimniceni au primit foarte multe jocuri de la celelalte 5 tari participante in proiect si anume Franta, Turcia, Bulgaria, Irlanda, Spania , jocuri ce vor putea fi folosite de catre copiii care vin la activitatile de la Clubul Copiilor Zimnicea.