Institutiile scolare din orasul Zimnicea sunt implicate in proiectul “Play Your Education”

In perioada octombrie 2011-martie 2012 asociatia „Human Profiles”  ofera atat elevilor cat si unui grup de 20 de profesori din orasul Zimnicea, modelul de educatie participativa . Cadrele didactice vor invata implementarea modelului de educatie prin miscare, joc si sport la orele de curs, iar elevii vor invata sa-si formeze competente sociale precum cooperarea, intrajutorarea, respectul, fair-play-ul, acceptarea, disciplinarea  si nediscriminarea.

Marti 6 decembrie 2011 a avut loc la Clubul Copiilor din Zimnicea prima sesiune de replicare a conceptului de educatie participativa.

Modelul de educatie participativa aplicat in scolile din Zimnicea urmareste includerea elementelor de miscare joc si sport la orele de curs, ca instrumente de educatie. Prin intermediul unor jocuri special adaptate de catre profesor/invatator copiii experimenteaza informatiile teoretice transmise in cadrul orelor de romana, matematica, chimie, etc. Educatia participativa permite adaptarea materiei scolare la particularitatile varstei si nevoilor copiilor, dar in acelasi timp dezvolta comportamente de cooperare, intrajutorare, respect, toleranta, fair-play.

Marti 4 cadre didactice, profesori si invatatori ai Scolii nr 3 si nr 4 din Zimnicea,  au integrat conceptul in cadrul orelor pe care le aveau planificate pentru acea zi. Fie ca a fost vorba de limba engleza, limba romana sau istorie modelul s-a pliat manusa pe ceea ce profesori aveau de transmis, spre deliciul si incantarea copiilor, care au plecat la sfarsitul sesiunii  cu informatii noi si cu zambetul pe buze.

Sub indrumarea atenta a profesorilor care si-au inteles rolul esential pe care il au, cei peste 100 de copiii de la scoala nr 3 si nr 4 din Zimnicea au asezat  inca o “pagina” la ceea ce va deveni personalitatea lor de adulti.

Astfel de sesiuni de educatie participativa se vor desfasura in cadrul Scolii Miron Radu Paraschivescu, Scolii nr 2, Scolii nr 3, Scolii nr 4 si Liceului Teoretic Zimnicea in perioada imediat urmatoare.