In Teleorman numarul incendiilor a scazut cu 16%

Din statisticile efectuate de I.S.U. Teleorman, comparativ cu anul 2009, numărul incendiilor a scăzut cu aproximativ 16%, de la 360 în anul 2009 la 302 în anul 2010.

In cele mai multe cazuri, cauzele care au provocat incendii in Teleorman sunt jarul sau scânteia, inclusiv ţigară 32%, sursele de incalzire 6%, focul nesupravegheat 28%, scurtcircuitul electric 28%, iar trasnetele si fulgerele au provocat un procent de 2% din totalul incendiilor produse in anul 2010 in Teleorman.

Cele mai multe incendii se produc în sezonul rece si  sunt cauzate de utilizarea  necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi de încălzire. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, pompierii recomanda verificarea cu grijă a sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele din apropiere, tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor, la trecerea prin planşee, zidăria coşului se va îngroşa cu un strat de 25 cm, montarea pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, a unei bucăţi de tablă, nu se va lăsa uşa de la focar deschisă şi nu vor fi supraîncălzite sobele. Mare grija, nu lăsaţi nesupravegheaţi copiii în încăperi unde sunt în funcţiune mijloace de încălzit.