In Teleorman evaziunea fiscala este la mare cautare…de catre politisti

Fenomenul evaziunii fiscale a explodat pur si simplu in ultimul an. Asa cum prezivionau specialistii, in contextul adancirii crizei, si in conditiile in care fiecare incearca sa supravietuiasca in conditii extreme, eludarea legii a devenit o practica tot mai des intalnita

P. Dragoş de 39 ani, S. Mariana de 43 ani, ambii din Cervenia şi E. Adrian de 38 ani din Bucureşti, administratori ai unei societăţi comerciale înregistrate în comuna Cervenia, jud. Teleorman sunt cercetati pentru evaziune fiscala ce a dus la un prejudiciu de 150.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că cei trei suspecţi, în perioada august 2006 – noiembrie 2008 au înregistrat în contabilitate un număr de 37 facturi fiscale reprezentând aprovizionări de mărfuri nederulate în realitate sau cheltuieli nedeductibile din punct de vedere fiscal, fapt ce a condus la sustragerea obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului cu suma de 100.967 lei (din care: 28.648 lei impozit pe profit şi 72.319 TVA). Totodată aceştia au reţinut şi nu au virat către bugetul general consolidat al statului impozite şi contribuţii aferente salariilor achitate către salariaţi în sumă de 49.872 lei. În cauză a fost începută urmărirea penală.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia mun. Roşiorii de Vede au desfăşurat cercetări într-un dosar penal asemănător, stabilind că R. Florea de 48 ani din mun. Turnu Măgurele, administrator al unei societăţi comerciale din com. Scrioastea nu au virat către bugetul general consolidat al statului impozite şi contribuţii aferente salariilor achitate către salariaţi, in termen de 30 zile de la data scadentei. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la suma de 75.720 lei. Împotriva celui în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „evaziune fiscală”.


P. Costel de 47 ani din mun. Alexandria este cercetat pentru savarsirea infractiunii fals intelectual. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale din mun. Alexandria nu a inregistrat in evidenta contabila un numar de 47 chitante, reprezentand contravaloare prestaţiilor de servicii efectuate de firma sa, avand drept consecinta denaturarea veniturilor si rezultatelor financiare, precum si a altor elemente de activ si pasiv ce se reflecta in bilantul contabil la 31.12.2009, cu suma de 23.925 lei. În cauză a fost începută urmărirea penală.


Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva lui C. Nicolae de 42 ani din Alexandria care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în cadrul relaţiilor comerciale pe care le-a avut cu mai mulţi furnizori de mărfuri, a emis mai multe file cec pentru plata mărfurilor achiziţionate, însă acestea au fost refuzate la plată de unitatea bancară pe motiv de lipsă disponibil în cont. Prejudiciul creat partenerilor de afaceri este de 14.500 lei. Cel în cauză este cercetat pentru comiterea de infracţiuni prevăzute de Legea cecului