In spitalele din Teleorman au fost deblocate 21 de noi locuri de munca

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs un număr de  2322 de posturi, dintre care 218 posturi pentru serviciile de ambulanţă.

Cele mai multe posturi care vor fi scoase la concurs sunt destinate asistenţilor medicali, în număr de 1075, urmează 963 de posturi care vor putea fi ocupate de medici, 67 de farmacişti şi 217 de personal auxiliar (infirmieri, îngrijitori, şoferi de ambulanţă etc).

Pe lângă aceste posturi, pentru spitalele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale şi pentru care, potrivit prevederilor din Legea nr.500/2002, ordonatorul principal de credite este primarul sau preşedintele consiliului judeţean, autorităţile administraţiei publice locale au posibilitatea de a scoate la concurs un număr de încă 750 de posturi.

Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an,  unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinările pentru ocuparea posturilor.

Ministerul Sănătăţii a publicat pe pagina web- www.ms.ro, lista posturilor vacante pe unităţi sanitare, categorii de personal şi specialităţi medicale pentru care vor fi demarate procedurile de scoatere la concurs. Astfel, in judetul Teleorman au fost deblocate 21 de noi locuri de munca , acestea fiind disponibile la Spitalul judetean de urgenta din Alexandria, Spitalul „Caritas” din Rosiorii de Vede, Spitalul municipal din Turnu Magurele, Spitalul orasenesc din Zimnicea, Spitalul  de pneumoftiziologie din Rosiorii de Vede, Spitalul de psihiatrie cronici din Balaci, Spitalul de psihiatrie din Poroschia si Centrele de sanatate  Cervenia si Deparati . Dintre cele 21 de locuri, 8 sint pentru medici, 11 pentru personal sanitar mediu si asistenti medicali cu studii superioare si doua posturi pentru  personal sanitar auxiliar.

 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.