Ieri, cinci interventii ale pompierilor teleormaneni

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle împreună cu cei civili de la Serviciul privat pentru situaţii de urgenţă (SPSU) Schela şi cei din cadrul Serviciului voluntar (SVSU) Roata au reuşit să salveze bununuri de peste 250000 de lei din incendiul izbucnit ieri, 13 septembrie a.c., în gospodăria lui Gheorghe R., din localitatea Roata. Evenimentul a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 14.13, pompierii militari şi cei civili acţionând imediat la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Au ars acoperişurile anexelor gospodăreşti pe cca. 50 mp, un depozit de cereale, un adăpost pentru animale şi trei iepuri de casă, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 12000 de lei. Au fost salvate locuinţele din apropiere fără a se înregistra victime. Din primele cercetări efectuate la faţa locului reiese faptul că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor purtate de vânt de la un foc în aer liber.

Locuinţă în flăcări! Aşa spunea diperat un cetăţean, pe numărul unic de urgenţă 112, ieri, la ora 15.19, solicitând imediat intervenţia pompierilor militari. Locuinţa lui Manea T., din satul Licuriciu, comuna Călineşti, a fost cuprinsă de flăcări, iar la sosirea pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Alexandria, acestea se manifestau la astereala acoperişului pe o suprafaţă de cca. 50 mp, tavanul confecţionat din lemn pe aproximativ 20 mp, 25 de grinzi de lemn, 3 m3 de scândură şi o uşă, cu posibilitatea extinderii la întreg imobilul. Focul a fost localizat şi lichidat în jurul orei 17.00,  cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, valoarea bunurilor salvate fiind de peste 70000 de lei, pe când cea a pagubelor de aproape 6000 de lei. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric. Nu s-au înregistrat victime.

Depozit de furaje distrus de foc

Un depozit de furaje, din gospodăria lui Tomiţă N., comuna Conţeşti, a fost distrus de flăcări în ziua de 13 septembrie a.c., la ora 03.44. Pompierii militari zimniceni au intervenit prompt cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă izolând şi localizând incendiul în mai puţin de o oră. Deoarece exista pericolul ca sânteile purtate de vânt să aprindă şi acoperişurile anexelor gospodăreşti din apropiere, valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 10000 de lei. Pagubele, reprezentând aproape 1 t de furaje, au fost apreciate la suma de 200 de lei.  Din primele verifică efectuate la faţa locului se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui foc în aer liber făcut în apropierea depozitului de furaje şi care nu a fost stins corespunzător, acesta reaprinzându-se peste noapte.

Persoană rănită, blocată în autoturism

Echipajul de descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Alexandria a fost solicitat ieri, 13 septembrie a.c., la ora 00.30, să intervină pentru scoaterea unei persoane rănite rămasă blocată într-un autoturism implicat într-un accident rutierce a avut loc pe Drumul Judeţean 506, în apropierea localităţii Cervenia.  S-a intervenit imediat cu utilajele de descarcerare victima fiind eliberată în cel mai scurt timp. Aceasta a fost preluată de către echipajul  de la ambulanţă şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Persoană salvată dintr-un canal de 2,5 m

O persoană, Elena V., de 40 de ani, a fost scoasă dintr-un canal de 2,5 m adâncime de către pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle. Aceasta, în timp ce se deplasa cu bicicleta prin oraşul Videle , a fost lovită de un autoturism şi proiectată într-un canal de gaze. Victima a fost scoasă în mai puţin de 10 minute şi predată Servicului de ambulanţă pentru a fi transportată la Spitalul Orăşenesc Videle în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.


Sursa: I.S.U. Teleorman