Grabiti-va sa depuneti cererile de caldura

Cei care se incadreaza in conditiile impuse de Guvern ar trebui sa se grabeasca sa completeze dosarele pentru ajutorul de incalzire pana pe 31 noiembrie, pentru a primi intreaga suma aferenta lunilor incluse in program. Cereri se vor primi pana pe 31 martie, insa intarzierile vor reprezenta scaderi ale sumei primite, ajutorul fiind acordat incepand din luna depunerii cererii.

Pana in prezent, la Zimnicea, au fost depuse 471 cereri pentru ajutorul de incalzire, toate eligibile, acestea fiind verificate in prealabil de reprezentanti ai primariei.

Va reamintin, beneficiarii acestui program sunt familiile al caror venit lunar nu depaseste 615lei pe membru de familie.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza cererii titularilor, depuse obligatoriu de acestia, insotite de actele doveditoare privind veniturile fiecarui membru din luna anterioara depunerii cererii (adeverinta de salariu, cupon alocatie, cupon pensie,etc), componenta familiei (carte de identitate sau certificat de nastere) si adeverinta de la registrul agricol din care sa reiasa suprafata de teren, utilajele agricole si categoriile de animale detinute.

Este important de stiut ca nu beneficiaza de ajutorul de caldura persoanele care au in proprietate cel putin unul dintre urmatoarele bunuri:

-cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu

-mijloace de transport (autoturisme care depasesc 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane,remorci, salupe, barci, autobuze, microbuze, etc)

-utilaje agricole

-utilaje de prelucrat lemnul

-depozite bancare de peste 3.000lei

-terenuri de imprejmuire a locuintei care depasesc 1000mp in zona urbana si 2.000mp in zona rurala

-terenuri arabile, forestire sau pentru faneata, mai mare de 2,00 ha pentru familii cu 1-3 persoane sau mai mare de 3,00ha pentru familiile cu peste 3 persoane

-vii, livezi sau gradini mai mari de 1 – 1,5ha

– animale ( peste 3 bovine, 5 porcine, 20 ovine sau peste 15 familii de albine)

Cei care indeplinesc aceste conditii pot depune cererile in fiecare zi de luni pana vineri la sediul Primariei Zimnicea, intre orele 9:00-16:00.