Frauda pe internet in numele Ministerului Finantelor

Un fals mesaj al cărui subiect este „Rambursare impozit”, atribuit Ministerului Finanţelor, a început să circule pe e-mailuri, promiţând destinatarilor returnarea unor pretinse sume rezultate în plus din impozite.

Acest tip de e-mail a fost primit si de cateva persoane juridice din judetul nostru, carora le-au fost solicitate date personale, precum : cod numeric personal, numarul cardului si codul de securitate.

In urma cercetarilor s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis e-mail-ul, nu face parte din cele aflate in dotarea Ministerului Finantelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.


 

 

 

 

 

 

 
IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.