Fostul şef al Finanţelor din Roşiorii de Vede a fost trimis în judecată în stare de arest

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului JOIŢA CONSTANTIN, fost şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman , în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

În cursul anului 2007, inculpatul Joiţa Constantin, în calitate de şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, a pretins şi a primit, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu titlu de mită, mai multe bunuri în valoare totală de 21.368 lei. lei. Bunurile, constând în materiale de construcţii şi amenajări, au fost primite pentru ca inculpatul să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să elibereze, în cursul anilor 2006 – 2008, semnând în fals, zece certificate de atestare fiscală în care a consemnat în mod nereal că firma de la care a primit bunurile nu figurează ca având debite către bugetul statului, deşi în realitate această societate avea astfel de datorii la momentul eliberării documentelor. Acele atestate erau necesare pentru ca firma respectivă să poată participa la licitaţiile publice.

La data de 13 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Joiţa Constantin pentru 29 de zile .

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.