Fostele angajate ale abatorului Zimex protesteaza pentru ca nu si-au primit salariul

Fostele angajate ale abatorului  Zimex protesteaza de o saptamna, pentru ca nu si-au primit salariul pentru luna octombrie si lichidarea lunii septembrie.

Cele peste 100 de femei nu stiu cum se numeste firma care le-a angajat si nici cine este patronul acestei institutii. Mai mult, au declarat ca angajarea a fost “suspect de simpla” – s-au prezentat la usa abatorului, li s-a cerut canetul de munca si copie dupa actul de identitate iar  a doua zi au inceput lucrul.

Cu toate ca au fost amenintate de seful direct – un simplu muncitor care la inceput a fost angajat ca macelar,  zece  dintre fostele muncitoare ale firmei Zimex au mers  vineri, in jurul orei 9:00 la sediul Primariei Zimnicea pentru a cere sustinerea  primarului Petre Parvu si au povestit modul in care au fost umilite in perioada in care au lucrat.

Pana  la inceputul acestei luni au muncit fara carte de munca si in conditii de neimaginat – fara  echipament corespunzator, fara controale medicale periodice, de multe ori aparand infectii la nivelul mainilor datorita solutiilor folosite si a produselor stricate. Una dintre angajatele prezenta la sediul Primariei Zimnicea ne-a declarat ca de cand a inceput lucrul in abatorul Zimex nu a mai gustat produse din carne, datorita conditiilor in care acestea erau fabricate.

Carnea pe care o reambalau sosea expirata, o spalau intr-o solutie speciala pentru a elimina mirosul si o vindeau.

Vineri, in jurul orei 14:00, muncitoarele au primit cate 300 ron, cu promisiunea ca vor primi si restul banilor.

Despre situatia angajatelor firmei care isi desfasoara activitatea in abatorul Zimex au aflat si politistii zimniceni, care au inceput o ancheta .

VOM REVENI CU NOI INFORMATII