Febra furturilor de cablu din cupru a cuprins şi reţeaua de electrificare a CFR-ului

Astfel, în lunile august şi septembrie ale anului în curs autori necunoscuti au sustras în repetate rânduri cablu catenar pe o distanţa de 2.300 m, de pe tronsonul de cale ferată Olteni – Gălăteni cauzând SNCFR-ului un prejudiciu total de 179.850 lei.

În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate de lucrătorii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi (B.J.P.T.) Teleorman, în colaborare cu lucrătorii Postului de Poliţie Gălăteni, a fost identificat suspectul în persoana lui L. Ionel de 35 ani din com. Gălăteni, jud. Teleorman, la domiciliul căruia a fost organizată o percheziţiei, în urma căreia au fost găsite mai multe bunuri ce au fost sustrase ori care au folosit la săvârşirea infracţiunii.

Faţă de cel în cauză s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore şi ulterior a fost emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile de către Judecătoria Videle.

Datorită zonei foarte întinse precum şi a amplasamentului acesteia în câmp, pe tot parcursul cercetărilor au fost implicate majoritatea cadrelor de poliţie din cadrul B.J.P.T. Teleorman.

În continuare poliţiştii B.J.P.T. Teleorman vor acţiona pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor certate cu legea, pe toate palierele de activitate din competenţa poliţiei transporturi, punându-se un accent deosebit pe liniştea şi siguranţa cetăţenilor care se deplasează cu trenul.

Sursa: I.P.J. Teleorman