Fabrica ilegala de tigari in Teleorman

În perioada 9 – 11 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor a Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), acţionând pentru prevenirea şi combaterea producerii şi comercializării ilegale de ţigarete au descoperit, în Teleorman, o fabrică de ţigarete, pentru care administratorul, un cetăţean italian nu deţinea documente legale.

Din informaţiile pe care le aveau oamenii legii, tutunul era cumpărat de la o societate comercială din Zimnicea, al cărei patron este Niculae I. Au fost gasite 55 de tone de tutun prelucrat şi neprelucrat, cinci paleţi de role de celofan şi peste 1.000 de role de hârtie, carton, aluminiu, tutun-tabac, folosite în producţia de ţigarete.

După ce se achiziţionau toate cele necesare fabricării ţigărilor, cu ajutor unor utilaje speciale, se făceau pachete de ţigări, marca Jin Ling, care ulterior erau distribuite prin intermediul unor puncte de lucru în mai multe zone din ţară (Bucureşti, Argeş, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea).