Explozie pe Drumul European E70

Sambata, 18.09.2010, la ora 16.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autocisternă de transport combustibil, pe Drumul European E70, între localităţile Văceni şi Vităneşti, Km.20.

Conducătorul auto se pare că a efectuat greşit o manevră de depăşire a unui autoturism Wolksvagen, acroşându-l uşor pe partea dreptă spate, iar apoi a pierdut controlul intrând frontal în spatele unui tractor cu remorcă ce transporta cereale. Urmare a acestui accident a izbucnit un incendiu violent la cabina şi rezervorul de motorină al autotrenului, cu posibilitatea producerii unei explozii. Pompierii militari au acţionat la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare, dar din cauza temperaturii ridicate două dintre compartimentele atocisternei au explodat. Menţionăm că cisterna era goală, explozia având drept cauză conţinutul de gaze şi vapori de combustibil (benzină). Focul a fost localizat şi lichidat în aproximativ 2 ore.

În urma accidentului a rezultat o victimă,un barbat de 41 de ani, cu arsuri de gr.II şi III pe 70% din suprafaţa corpului şi fractură de femur la membrul inferior drept. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Bucureşi de către membrii Serviciului de Ambulanţă.

În incendiu au fost distruse cabina autotrenului în proporţie de 90%, cisterna -cca.80% şi instalaţia aferentă, 8 cauciucuri, motorul şi respectiv rezervorul cu motorină, valoarea paguibelor fiind apreciată la suma de 800000 de lei. Valoarea bunurilor salvate se apropie de 80000 de lei.

Pe timpul incendiului circulaţia a fost restricţionată şi deviată la o distanţă de siguranţă de către poliţie fără a se pune în niciun moment în pericol viaţa altor cetăţeni.

Sursa: I.S.U. Teleorman