Exerciţiu de testare a planului de urgenţă externă

Luni, 20 septembrie 2010, între orele 11.00 şi 13.00, pe platforma industrială a operatorului economic S.C. Donau Chem S.R.L., s-a desfăşurat exerciţiul de testare a planului de urgenţă externă în cazul producerii unui accident chimic cu implicaţii majore. A fost introdus semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE” în municipiul Turnu Măgurele şi localităţile limitrofe: Ciuperceni, Poiana, Nicopole (Bulgaria) şi Islaz. Obiectivul principal al exerciţiului a constat în pregătirea şi antrenarea personalului cu funcţii de răspuns în cazul unui accident major care implică substanţe periculoase cu efecte în afara amplasamentului.

Au participat reprezentanţi ai S.C. DONAU CHEM S.R.L, ISUJ Teleorman, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. Totodată, a fost prezentă şi o delegaţie bulgară formată din viceprimarul oraşului Nicopole, Turgay Kemalov, directorul Spitalului Nicopole – dr. Kosta Kostov, inginer chimist Magdalena Rusalinova şi Valentin Popov – inspector de protecţie civilă.

Rezultatele obţinute au fost apreciate ca fiind bune şi foarte bune de către toţi cei prezenţi, bineînţeles cu speranţa că acest plan de urgenţă externă nu va fi pus în aplicare niciodată.

 

Sursa: I.P.J. Teleorman

 

 

 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.