EURES ajuta teleormanenii sa treaca granitele

 

EURES – Serviciul European de Ocupare a Fortei de Munca – este o retea de cooperare destinata sa faciliteze libera circulatie a  lucratorilor în Spatiul Economic European.

Serviciul EURES ofera persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si angajatorilor o varietate de servicii de calitate, precum: obtinerea unui loc de munca in conditii sigure; servicii gratuite de mediere privind incadrarea in munca in strainatate; oferirea de informatii detaliate asupra locurilor de munca adecvate si despre conditiile de viata si de munca din alte state; asigurarea unui grad ridicat de transparenta; organizarea de burse de catre Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca la solicitarea partenerilor EURES externi.

Persoanele interesate sa lucreze in strainatate pe perioada determinata sunt invitate sa se inregistreze in baza de date a Agentiilor pentru Ocuparea Fortei de Munca (Alexandria, Rosiori de Vede, Turnu Magurele, Zimnicea, Videle), din raza de domiciliu, in
scopul participarii la selectiile organizate de Agentia Nationala pentu Ocuparea Fortei de Munca.
Dosarul cu documentele trebuie sa contina: copie act de identitate, cazierul judiciar, adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea ”clinic sanatos”,  C.V. in limba romana (model EUROPASS), si cerere tip, prevazuta de Procedura EURES).

 

 

 

 

  

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.