Elevii zimniceni sunt indrumati sa respinga violenta in scoala

Aproape că nu trece zi fără o ştire legată de agresivitatea din instituţiile de învăţământ. Eleve violate, înjurături, ameninţări sau pumni. Dat fiind amploarea acestor evenimente, reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Teleorman, in Parteneriat cu Centrul Judetean de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Teleorman si Liceul Teoretic Zimnicea desfasoara o campanile de prevenire a delicventei juvenile.

Vineri, incepand cu orele 12:00, elevii Liceului Teoretic  Zimnicea  au fost convocati in sala de sedinte a Primariei Zimnicea unde  s-au purtat discutii cu privire la tema proiectului ” Delicventa juvenila”.

Reprezentantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Teleorman, capitan – Fanel Blejan le-a vorbit celor prezenti despre delicventa juvenila, violenta, contraventie si infractiune,  psihologul Dragos Tufan le-a explicat fenomenul traficului de personae, iar Oana Ioan  specialist in cadrul Centrului Judetean de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Teleorman a vorbit despre consumul de droguri si consecintele acestei actiuni.

“Am hotarat sa vb despre traficul de perosane, despre violenta si despre consumul de droguri. Incercam sa le aducem informatii cat mai noi elevilor. Tinerii la aceasta varsta au tot timpul nevoie de informatii, in toate domeniile. Ei au tendinta sa obtina informatiile nu tocmai corect, sau nu le gasesc pe nicaieri. Si atunci, specialistii care se ocupa de aceste lucruri, le vor oferi informatiile corecte “ a spus Oana Ioan, specialist in cadrul Centrului Judetean de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Teleorman.

“Am plecat in acest parteneriat de la ideea ca tinerii trebuie sa fie in permanenta informati, mai ales ca noi suntem intr-o zona de granita. Prin asta intelegem posibilitate de trafic de produse, dar poate fi vorba si de trafic de persoane. Aceasta este si tema intalnirii de astazi – traficul de personae si traficul de droguri la limita Dunarii. Ne sunt parteneri in proiect Directia Antidrog Tr si IJJ TR”

Vineri, alaturi de elevii zimniceni, a fost si Directorul Liceului Teoretic Zimnica, Madalina Rusu, care  a vorbit despre  inportanta informarii tinerilor cu privire la traficul de persoane, dar si celelalte pericole care ii pandesc  pe acestia, mai ales ca orasul Zimnicea este in zona de granita.