Elevii zimniceni isi doresc un “viitor verde”

Elevii Scolii Miron Radu Paraschvescu participa la a doua editie a programului “ Scoli pentru un viitor verde”.

Dupa ce la inceputul acestui an au amenajat un panou cu lucrari artistic-plastice realizat din materiale reciclabile, la sfarsitul saptamanii trecute, cele trei echipe implicate in proiect, au iesit la curatenia de primavera in Parcul central din Zimnicea.

Cu greble, maturi si saci ecologici, copiii au incercat sa dea un exemplu adultilor si sa atraga atentia asupra faptului ca pentru a avea un mediu de viata curat trebuie sa ne implicam cu totii.

Echipele coordinate de doamnele profesoare Chiritescu Stela, Dimancea Niculina si Cobarlie Daniela, nu au de gand sa se opreasca aici, in luna aprilie elevii urmand sa desfasoare activitati ecologice pe malul Dunarii si al lacului Dunarica.

“Şcoli pentru un viitor verde” se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor din România şi urmăreşte realizarea de activităţi instructiv-educative, cu scopul de a informa preşcolarii, elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunităţile locale în legătură cu problemele actuale de ecologie, dar şi de a dezvolta în rândul copiilor responsabilitatea faţă de comunitatea şi mediul în care aceştia trăiesc şi învaţă.

Prin organizarea Programului Educaţional şi Concursului Naţional ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE, se urmăreşte să se ofere elevilor, educatorilor, învăţătorilor si profesorilor posibilitatea să se implice activ şi direct în acţiuni instructiv-educative simple, si eficiente.

Redactor: Lizeta Oprea