Elevii zimniceni au sarbatorit „Ziua mondiala a apei”

Elevii zimniceni au sarbatorit ieri „Ziua mondiala a apei”. Un grup de 20 de copii de la scolile Miron Radu Paraschivescu, Scoala Nr. 2 si Scoala Nr. 3, insotiti de coordonatorii lor, invatatoarele Daniela Neagu, Ioana Gearap, Lenuta Turburica si Nicoleta Burtea au participat la activitatea initiata de doamna profesoara Mariana Buican, activitate in care au fost prezentate materiale informative cu tema “Poluarea apelor – cauza majora a distrugerii ecosistemelor naturale” si “Impactul noilor tehnologii asupra refacerii echilibrului ecosistemelor naturale”.
Deasemenea, copiii au participat la un atelier de creatie plastica, realizand desene, colaje si machete din materiale refolosibile si au vorbit despre importanta apei pe planeta.

Invatatoarea Daniela Neagu a subliniat faptul ca elevii trebuie sa dea o mai mare atentie acestor activitati, si sa invete ca trebuie sa protejam factorii de mediu deoarece calitatea vietii noastre depinde in mare masura de calitatea acestora.

Activitatea copiilor s-a desfasurat in sala de sedinte a primariei, primarul orasului Zimnicea – Petre Parvu, prezent fiind printre copii, a subliniat importanta economisirii apei , transmitand deasemenea un semnal pentru economisirea apei si a energie.