Elevii zimniceni au marcat „Ziua Europeană a Mobilităţii”

Zimnicea s-a alaturat campaniei „Săptămâna Mobilităţii Europene”, printr-un eveniment desfasurat astazi, cand incepand cu ora 11:00 pe B-dul Mihai Viteazul, aproximativ 200 de copii s-au intrecut in concursuri de role, biciclete si triciclete.

Chiar daca evenimentul a fost dedicat in principal celor mici, ziua de astazi scoate in evidenta importanta mobilitatii urbane si da posibilitatea autorităţilor locale europene sa incurajeze cetatenii să recurgă la mijloace de transport cu emisii reduse de carbon.

Elevii zimniceni au oferit astazi un exemplu, atat colegilor mai mari cat si adultilor, despre ce inseamna pastrarea aerului curat, prin folosirea mijloacelor de transport nepoluante, la final toti participantii fiind rasplatiti de catre oraganizatorul evenimentului, Primaria Zimnicea, cu diplome si sticle de apa plata .

Activităţile din cadrul “Saptamanii mobilitatii europene” se desfăşura  in acest an sub deviza „Aerul Curat – Mişcarea Ta!”,  care vizează în principal responsabilizarea cetăţenilor cu privire la acţiunile de protecţie a mediului înconjurător, cât şi conştientizarea opiniei publice asupra posibilităţilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban.