Elevii teleormaneni participa la concursul „Cu viata mea apar viata!”

In zilele de 27, 28 si 29 aprilie se desfasura etapa pe localitate a concursului cu tematica de protectie civilă „Cu viaţa mea apar viata!”. Este vorba de o activitate extrascolara de pregatire a elevilor din învatamantul gimnazial si liceal si este organizat de Inspectoratul Scolar Judetean si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman.

Printre obiectivele concursului se numara: însusirea cunostintelor teoretice de baza si formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, dezvoltarea sentimentului solidaritătii si constientizarea importanţei voluntariatului în cadrul actiunilor de interventie sau cunoaşterea masurilor de protectie.

Etapa pe localitate consta în sustinerea unei probe teoretice ce are ca scop verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice, precum şi o probă practică – „Transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 m”. Fiecare echipa participanta la concurs este formata din 4 elevi (3 concurenti + 1 rezerva) si conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator).

In judetul Teleorman, etapa pe localitati se desfăşoară in Alexandria pe 27 aprilie, in Rosiorii de Vede, Turnu Magurele si Videle –  pe 28 aprilie, iar in Zimnicea pe 29 aprilie.

Castigatorii se vor intalni in etapa judeteana, urmand ca cei mai buni sa se califice pentru finala pe tara.