Elevii teleormaneni participa la concursul artistic ”Credinţă şi datini”

În Săptămâna Mare, elevii judetului Teleorman vin în faţa publicului cu o interesantă expoziţie de icoane pictate pe sticlă sau lemn, la care se adaugă o prezentare de ouă încondeiate şi una de felicitări cu tema Sf. Paşti.

Organizat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu sprijinul Centrului Judeţean de Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, proiectul educaţional ”Credinta şi datini” se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, propunându-le celor cu preocupări şi talent în arta plastică să realizeze şi să expună –în cadrul unei expoziţii itinerante– obiecte legate de sărbătoarea creştină a Învierii. Manifestarea se va desfăşura sub forma unui concurs, la care Consiliul Judeţean va acorda premii în valoare de 1.000 lei, urmat de expoziţia itinerantă menţionată.

Exponatele pentru concurs vor fi prezentate până la 15 aprilie la Centrul Judeţean de Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, urmând ca sâmbătă, 16 aprilie, să aibă loc jurizarea. Vor fi acordate câte 3 premii la fiecare secţiune, dar toate lucrările prezentate în concurs vor fi incluse în expoziţia ce va fi găzduită până la sfârşitul lunii aprilie de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Populare Tradiţionale (18/19), Palatul Copiilor Alexandria (20/21), Muzeul Judeţean (22/23),  Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic (24/27), foaierul Consiliului Judeţean (28/30).