Elevii zimniceni au susținut astăzi Evaluarea Națională la Limba Română


Astăzi s-a dat startul evaluărilor naționale pentru elevii de clasă a IV-a. In premieră, puțin peste 100 de elevi zimniceni au susținut începând cu oră 10:00 testele de verificare a competențelor la Limba Română, construite dupaƒ model internațional. 

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competențelor de intelegere a textului scris in limbă română și un test pentru evaluarea competențelor de matematică, cel din urma fiind programat pentru ziua de mâine.
„Subiectele care s-au dat astăzi, in premiera în țara noastră, au fost subiecte adaptate după modele internaționale, dar pentru copii n-au constituit o noutate, datorită faptului că astfel de modele au fost puse în circulație de către Ministerul Educației. Copiii au lucrat astfel de modele, iar noi chiar am dat simulări în acest scop, elevilor fiindu-le destul de ușor să lucreze conform acestor modalități” a spus Daniela Neagu, învățător al Scoalii Gimnaziale Nr.3 Zimnicea.

Rezultatele finale vor fi aflate după 5 zile de la finalizarea fiecărui test, profesorii evaluatori – alții decât cei care predau copiilor testați – fiind obligați să respecte baremele de notare trimise de către Ministerul Educației.

„Rezultatele sunt confidențiale. Ele vor fi comunicate numai copilului și părintelui, dar se va face o analiză la fiecare clasă, la care se susține această testare. Vor fi luate măsuri pentru fiecare copil și dacă este cazul va fi întocmit un plan de intervenție personalizat, astfel încât la finalul ciclului, elevii să dețină acele competențe care sunt necesare pentru a trece mai departe” a spus Maria Chircă, directorul Scoalii Gimnaziale Nr. 2 Zimnicea.

Evaluările Naționale vor continuă mâine pentru elevii de clasă a IV-a cu proba la matematică, cei din clasele a II-a și a VI-a fiind programați la începutul lunii iunie.